САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

Новости онлине

10. 04. 2024. у 17:00

Салата од леблебија прави се тако што се леблебије пасирају до сличне конзистенције какву има туњевина. Вегански мајонез замењује типичан мајонез. Уз комбинацију укуса целера, мирођије, лука и першуна, за само неколико минута имате укусну салату.

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г леблебија
  • 60 г жутог лука исеченог на коцкице
  • 30 г целера исеченог на коцкице
  • 30 мл веганског мајонеза
  • 1 кашика свежег першуна
  • 1 кашика уситњених киселих краставаца
  • 1/2 кашичице сушене мирођије
  • 1/4 кашичице соли, или више по укусу
  • 1/8 кашичице свеже млевеног црног бибера
  • Кришке хлеба, или зелена салата, или крекери, за сервирање

Припрема:

За салату од леблебија, ако сте купили конзервиране леблебије оцедите их. Уситните кисели краставац, измељите бибер, а целер и лук исеците на коцкице. 

Згњечите леблебије у посуди средње величине са гњечилицом за кромпир или виљушком. Додајте преостале састојке и добро промешајте. 

Сервирајте уз хлебу и зелену салату или крекере.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана