БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане
Баварска кухиња синоним је за јаку домаћинску храну, која умногоме подсећа на нашу трпезу. Кобасице су незаобилазан део њихове традиције и спремају се на безброј начина.
Састојци:
- 200 г свежих кобасица
- 600 мл темељца
- 1 кг кромпира
- 2 шаргарепе
- 2 црвене паприке
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица алеве паприке
- со, бибер
- мало уља
Припрема:
У дубоку шерпу ставите ситно насецкан црни и бели лук, па динстајте док се не застакле. Паприке исецкајте, ставите у шерпу и динстајете још пар минута док не омекну. Сипајте темељац, убаците кромпир и шаргарепу које сте исекли на мање коцке, све зачините по укусу, поклопите и оставите да се крчка око 15 минута. Кобасице исеците на колутове, па их додајте у чорбу, а уколико има потребе, ставите још зачина, смањите ватру и кувајте још 15 минута. Служите док је још врућа уз препечени хлеб.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла
24. 03. 2024. у 09:30
БЕЛА ЧОРБА СА СЛАНИНОМ И КУКУРУЗОМ: Јело које ћете изнова и изнова правити
15. 03. 2024. у 20:00
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.
23. 05. 2024. у 18:44
ДРЖАВА ПО ДРЖАВА: Погледајте ко је како гласао о срамној резолуцији о Сребреници - више земаља је није подржало него што јесте!
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је са 84 гласа за, 19 гласова против, док је 68 уздржаних.
23. 05. 2024. у 17:49
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)