СУПА ОД КУПУСА И КРОМПИРА: Без меса, здрава и нискокалорична

Новости онлине

17. 03. 2024. у 12:00

Заситна и нискокалорична супа постаће вам омиљена, а ово је идеалан начин да унесете што више поврћа у организам.

СУПА ОД КУПУСА И КРОМПИРА: Без меса, здрава и нискокалорична

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 црни лук
  • 2 стабљике целера
  • 1/2 кашичице млевеног коријандера
  • 1/2 кашичице димљене паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 конзерва сецканог пелата 
  • 2 шоље пилећег бујона (коцка за супу)
  • 5 шоља воде
  • 1 средњи купус
  • 500 г кромпира

Припрема:

Ситно исецкајте црни лук и целер, па пропржите поврће на мало загерајног уља. Кад мало омекша посолите, побиберите, поспите коријандер, димљену паприку и оригано и промешајте. Кувајте још минута, два, па додајте купус исечен на траке, бујон (прави се тако што коцку супе разблажите са 2 шоље воде) и воду.  Добро промешајте, појачајте ватру и оставите да прокључа. Затим смањите температуру и кувајте још 10 минута, повремено мешајући. Затим додајте кромпир исечен на коцкице и кувајте док не омекша. Ако је потребно још мало зачините, а супу од купуса можете да служите са пармезаном, ако не постите. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЛЕПО ГОРИ Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.

04. 06. 2024. у 07:58

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Откривено колико је страшна повреда коју је доживео Новак Ђоковић! Ово уопште не ваља, уопште...