КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати

Novosti online

23. 01. 2024. у 19:52

Домаћа супа са кнедлама спада у омиљеније и не може да се замисли ниједан свечани ручак без ње.

КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати

Фото: Схуттерстоцк

Али када је трпеза посна, то не значи да морате да се одрекнете ваше омиљене хране. Направите домаћу супу од поврћа, а онда додајте и посне кнедле. Једноставно се прави, а свима ће се допасти. 

Састојци:

За супу:

1 црни лук
1 штапић целера
1 целер
1 повртна коцка за супу


За кнедле:
200 г гриза
2 кашике брашна
2 прстохвата соли
200 мл воде
1 кашичица куркуме
 

Фото: Shutterstock

Рецепт

Црни лук пресеците на пола, па испеците полутке на рингли. Ставите у шерпу, па додајте ољуштену шаргарепу, целер, сецкани штапић целера, а онда сипајте воду. Кувајте док поврће не омекша, па поспите сувим зачином и бибером и додајте коцку супе од поврћа. Промешајте и процедите супу, па у њу додајте секцану шаргарепу и штапић целера.

Док се супа кува припремите кнедле. Помешајте гриз, брашно, со и куркуму. Лепо промешајте, па постепено сипајте воду. Мешајте док се састојци не сједине, а водите рачуна колико воде додајете јер смеса не сме да буде ни густа ни ретка. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 20-ак минута, тако се неће распадати приликом кувања. Затим кашичицом узимајте смесу и сипајте у врелу супу и кувајте још 10-15 минута. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)