ОСВЕЖАВАЈУЋА ХЛАДНА СУПА СА НАНОМ И КРАСТАВЦЕМ: Спој укуса коме нећете моћи да одолите

Novosti online

04. 01. 2024. у 19:30

ТАКО једноставна, а тако моћна - ово је спој укуса којем нико неће моћи да одоли!

ОСВЕЖАВАЈУЋА ХЛАДНА СУПА СА НАНОМ И КРАСТАВЦЕМ: Спој укуса коме нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Потребно:

* краставац, 8 ком

* хлеб, 1 кришка
* млади лук, 1 струк
* тиквице, 4 мање
* парадајз, 2 ком
* нана, неколико листова
* повртни бујон, 2 дл
* јабуково сирће, 1 кашика
* маслиново уље, 5 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Краставце ољуштите, један исеците на колутиће, а остале преполовите по дужини, уклоните им семенке и исеците на траке. Са кришке хлеба уклоните кору, средину исеците на коцкице и измиксајте заједно са тракама од краставаца. Додајте сирће, со, хладан повртни бујон, мало бибера и четири кашике уља, промешајте да добијете хомогену кремасту масу и оставите да се хлади у фрижидеру. Тиквице и млади лук исецкајте на коцкице, парадајз кувајте минут у кључалој води, охладите под млазом хладне воде, ољуштите и исецкајте на коцкице. Овако припремљено поврће сипајте у посуду, додајте неколико исцепканих листова нане, кашику маслиновог уља, посолите и промешајте.

Охлађену чорбу распоредите у посуде, у средину сипајте мало мешавину од поврћа и сервирајте.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЛЕПО ГОРИ Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.

04. 06. 2024. у 07:58

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ТУНИСУ: Познате цене - погледајте понуду за ову прелепу дестинацију (ФОТО)