ОСВЕЖАВАЈУЋА ХЛАДНА СУПА СА НАНОМ И КРАСТАВЦЕМ: Спој укуса коме нећете моћи да одолите
ТАКО једноставна, а тако моћна - ово је спој укуса којем нико неће моћи да одоли!
Потребно:
* краставац, 8 ком
* млади лук, 1 струк
* тиквице, 4 мање
* парадајз, 2 ком
* нана, неколико листова
* повртни бујон, 2 дл
* јабуково сирће, 1 кашика
* маслиново уље, 5 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
Припрема:
- Краставце ољуштите, један исеците на колутиће, а остале преполовите по дужини, уклоните им семенке и исеците на траке. Са кришке хлеба уклоните кору, средину исеците на коцкице и измиксајте заједно са тракама од краставаца. Додајте сирће, со, хладан повртни бујон, мало бибера и четири кашике уља, промешајте да добијете хомогену кремасту масу и оставите да се хлади у фрижидеру. Тиквице и млади лук исецкајте на коцкице, парадајз кувајте минут у кључалој води, охладите под млазом хладне воде, ољуштите и исецкајте на коцкице. Овако припремљено поврће сипајте у посуду, додајте неколико исцепканих листова нане, кашику маслиновог уља, посолите и промешајте.
Охлађену чорбу распоредите у посуде, у средину сипајте мало мешавину од поврћа и сервирајте.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Ево како се производи најквалитетнији Перфексов тоалет-папир
Они у папирној индустрији знају колико су важне три ставке: сировина, стручњаци и машине
31. 05. 2024. у 10:00
"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)
УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.
04. 06. 2024. у 07:58
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)