СОЧНА СВИЊСКА РЕБАРЦА, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ! Месни специјалитет са маринадом од меда и белог лука

Новости онлине

20. 04. 2024. у 11:00

Савршен избор за ручак.

СОЧНА СВИЊСКА РЕБАРЦА, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ! Месни специјалитет са маринадом од меда и белог лука

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг свињских ребара
  • 400 г меда
  • 200 мл соја соса
  • 10 ченова исецканог белог лука
  • 2 кашике соли
  • 1 кашика млевеног бибера
  • 1 кашика млевене паприке
  • 1 кашика млевеног чилија
  • 500 г кромпира
  • 300 г шаргарепе                                                                                                                           

Припрема:

Ребра исеците на мање комаде и ставите у пластичну посуду са поклопцем. Помешајте све остале састојке осим кромпира и шаргарепе и пола прелијте преко ребара. Истрљајте их са свих страна, поклопите и ставите у фрижидер најмање два сата, а најбоље да одстоје преко ноћи. Извадите ребра и ставите у подмазан плех. Покријте алуминијумском фолијом и пеците један сат на 180 степени. Тада прелијте ребра остатком маринаде и додајте у плех поред њих очишћен и исецкан кромпир и шаргарепу (можете и без њих). Пеците без фолије 30-40 минута, односно док месо и поврће не омекшају.                                                         

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!