САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком

Novosti online

01. 04. 2024. у 11:00

ПАПРИКЕ пуњене кромпиром и грашком су оброк који ћете често да правите током поста.

САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком

Фото: Shutterstock

Уколико желите, пуњене паприке можете да пуните и другим састојцима, попут пиринча, на вама је да изаберете. Кромпир је свакако врло заситан.

Ево како се праве паприке пуњене кромпиром и грашком.

Састојци:

10 зелених паприка

8 кромпира
350 г грашка
3 чена белог лука
1 црвени лук, исецкан
2 кашике уља
1 кашичица млевене љуте папричице
Со и бибер по укусу

Рецепт за паприке пуњене кромпиром и грашком:

За паприке пуњене кромпиром и грашком загрејте рерну на 200 степени. Паприке оперите, одсеците врхове, очистите, извадите семенке и жилице. Оставите их по страни. У међувремену загрејте уље и динстајте бели и црвени лук неколико минута, док не омекшају.

Исецкајте кормпире па и њих убаците у тигањ да их издинстате. Мешајте и динстајте 7 минута. У исти тигањ са кромпиром и луком додајте и грашак, па све зачините љутом папричицом, сољу и бибером. Наставите да динстате док кромпир и грашак не омекшају.

Када смеса кромпира и грашка буде динстана, почните да смесом пуните паприке. Пуњене паприке поређајте на плех, покријте алуминијумском фолијом и пеците 35 минута. Сервирајте и - уживајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)