САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком
ПАПРИКЕ пуњене кромпиром и грашком су оброк који ћете често да правите током поста.
Уколико желите, пуњене паприке можете да пуните и другим састојцима, попут пиринча, на вама је да изаберете. Кромпир је свакако врло заситан.
Ево како се праве паприке пуњене кромпиром и грашком.
Састојци:
10 зелених паприка
350 г грашка
3 чена белог лука
1 црвени лук, исецкан
2 кашике уља
1 кашичица млевене љуте папричице
Со и бибер по укусу
Рецепт за паприке пуњене кромпиром и грашком:
За паприке пуњене кромпиром и грашком загрејте рерну на 200 степени. Паприке оперите, одсеците врхове, очистите, извадите семенке и жилице. Оставите их по страни. У међувремену загрејте уље и динстајте бели и црвени лук неколико минута, док не омекшају.
Исецкајте кормпире па и њих убаците у тигањ да их издинстате. Мешајте и динстајте 7 минута. У исти тигањ са кромпиром и луком додајте и грашак, па све зачините љутом папричицом, сољу и бибером. Наставите да динстате док кромпир и грашак не омекшају.
Када смеса кромпира и грашка буде динстана, почните да смесом пуните паприке. Пуњене паприке поређајте на плех, покријте алуминијумском фолијом и пеците 35 минута. Сервирајте и - уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
25. 03. 2024. у 07:00
ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: Немачка одбија да призна геноцид!
ПОРТПАРОЛКА министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је Берлин одбио да призна блокаду Лењинграда од Трећег Рајха као чин геноцида.
23. 05. 2024. у 12:50
НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА: Велико невреме носило људе по улицама, не могу да се зауставе (ВИДЕО)
ПРАВИ потоп настао је синоћ на улицама Београда када се на престоницу сручило велико невреме.
22. 05. 2024. у 12:40
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)