ПОСНА ЕГЗОТИКА: Ово је најбољи рецепт за пржену рибу, а слатко-кисели сос са поврћем и воћем даје посебан шмек
Направите филете рибе у слатко-киселом сосу. Ништа боље нисте пробали, а довољно је да као прилог послужите пиринач.
Састојци:
- 250 г филета беле рибе
- 1/4 кашичице соли
- 1/4 кашичице бибера
- 1/4 кашичице слатке паприке
- 2 чена белог лука
- 2 кашике кукурузног скроба
За сос:
- 1/3 шоље кечапа
- 3 кашике сирћета
- 1 кашика соја соса
- 2 кашике шећера
- 1 зелена паприка
- 1 црвена паприка
- 2 чена белог лука
- 1 конзерва ананаса
- 1 кашика брашна
Припрема:
Исеците рибу на коцкице, па зачините. Додајте млевени бели лук, скроб и маслиново уље. Све лепо промешајте и испржите рибу у тигању у којем сте загрејали уље.
Помешајте сок од ананаса који сте исцедили из конзерве, кечап, сирће, сојин сос, шећер, посолите и побиберите. Све добро промешајте.
У другом тигању на мало уља пропржите ситно сецкани бели лук, па додајте крупно сечени љубичасти лук, као и паприке. Пржите док поврће не омекша, па додајте сецакни ананас и прелијте сосом. Кад сос крене да кључа додајте кашичицу брашна и промешајте. Сос треба да се згусне. Додајте и пржену рибу, промешајте и служите.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ СРБИЈЕ: Само једна чланица ЕУ је гласала против срамне резолуције о Сребреници, још три биле уздржане!
МАЂАРСКА је једина држава чланица ЕУ која ја гласала против срамне резолуције о Сребреници.
23. 05. 2024. у 18:21
ДРЖАВА ПО ДРЖАВА: Погледајте ко је како гласао о срамној резолуцији о Сребреници - више земаља је није подржало него што јесте!
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је са 84 гласа за, 19 гласова против, док је 68 уздржаних.
23. 05. 2024. у 17:49
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)