ГУРМАНСКА ОПЦИЈА ЗА ОБРОК, САВРШЕНО ПОМЕШАНИХ УКУСА И ТЕКСТУРА: Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице

Novosti online

09. 03. 2024. у 11:00

ЋУФТЕ од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице представљају одличан спој сланог и слатког, а од бруснице се створи кармелизовани сос.

ГУРМАНСКА ОПЦИЈА ЗА ОБРОК, САВРШЕНО ПОМЕШАНИХ УКУСА И ТЕКСТУРА: Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице

Фото Shutterstock

Састојци:

* 900 гр млевене говедине

* 900 гр млевене свињетине
* 2 велика јајета
* 130 гр сувих хлебних мрвица
* 3 кашике сушеног млевеног лука
* 1-1/2 кашичице соли, подељено
* 1 кашичица бибера, подељена
* 250 гр куваног и охлађеног пиринча
* 3 кашике путера
* 3 кашике вишенаменског брашна
* 250 мл говеђег бујона
* 400 гр џема од брусница од целих бобица

Рецепт за Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице:

 Корак 1: 

Загрејте рерну и помешајте месо и јаја:

За ћуфте од мешаног меса у сосу од бруснице прво загрејте рерну на 220°. У великој чинији помешајте млевену говедину, свињетину, јаја, мрвице хлеба, црни лук, 1 кашичицу соли, 1/2 кашичице бибера и кувани пиринач; лагано али темељно мешајте. Обликујте у 30 лоптица.

 Корак 2: 

Пеците ћуфте:

Ставите ћуфте на подмазану тепсију. Пеците док не порумене, 15-20 минута. Извадите из рерне и смањите температуру на 180°.

 Корак 3: 

Убаците путер и брашно:

За ћуфте такође у тигању истопите путер на средње јакој ватри. Умешајте брашно и преосталу со и бибер док се не помешају; кувајте и мешајте док не порумени, 1-2 минута.

 Корак 4: 

Умешајте бујон и сос од бруснице:

Постепено умутите и бујон. Доведите до кључања, стално мешајући; кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута. Додајте сос од бруснице, мешајте док се добро не сједини.

Додајте ћуфте у тигањ; промешајти да се премажу сосом. Пржите у тигањуоко 45 минута, мешајући. Уживајте у ћуфтама од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекса (22) због овога побио најближе?

"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекса (22) због овога побио најближе?

ЈУТРО након злочина у Књажевцу у кући у којој је Алекса Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра..

07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

НИЈЕ СВЕ ИЗАШЛО У ЈАВНОСТ! Слободан Војиновић открива за Новости шта је све Ђоковић доживео на Ролан Гаросу и зашто се то десило