ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ : Паста сласна и ароматична, са сезонским поврћем

Novosti online

18. 02. 2024. у 07:30

СЛАСАН спој тестенине и поврћа са месом и моцарелом, прави је рај за непца.

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ : Паста сласна и ароматична, са сезонским поврћем

Фото Shutterstock

Потребно:

* паковање пасте, по избору 

* 250 мл павлаке за кување
* 150 г моцареле
* једна тиквица
* мало грашка 
* шака кукуруза шећерца
* зачини по жељи
* 100 г сланине или сухомеснатог, по избору

Припрема:

Тиквице исецкајте на коцкице и пропржите на мало воде и уља заједно са сецканом сланином. Додајте грашак и шећерац, па динстајте док поврће не омекша. Зачините по жељи сољу или вегетом, додајте и мало бибера, па налијте павлаку за кување. Додајте куване и оцеђене шпагете, промешајте, па додајте измрвљену моцарелу. Још једном промешајте да се моцарела свуда распореди и служите док је још топло.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за

(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него "за"

ПРЕДСЕДНИK Србије Александар Вучић присуствовао је седници у Генералној Скупштини Уједињених Нација. Након расправе уследило је гласање о срамној резолуцији о Сребреници.

23. 05. 2024. у 15:00 >> 17:43

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)