ТОПЛО ЈЕЛО ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Најбољи говеђи паприкаш са пецивом

Novosti online

15. 02. 2024. у 11:06

НАЈБОЉИ говеђи паприкаш са пецивом се једноставно прави, од готовог говеђег печења, уз додатак печеног лиснатог теста и мешавину поврћа.

ТОПЛО ЈЕЛО ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Најбољи говеђи паприкаш са пецивом

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут

* 430 г говеђег печења
* 400 г парадајза исеченог на коцкице, неоцеђеног
* 450 г смрзнутог поврц́а
* 3/4 кашичице бибера
* 2 кашике кукурузног скроба
* 150 мл воде

Рецепт за најбољи говеђи паприкаш са пецивом:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За најбољи говеђи паприкаш са пецивом, загрејте рерну на 200°. Раздвојите лиснато тесто и исеците 4 круга. Ставите на подмазан плех. Пеците до златно смеђе боје, 14-16 минута.

 Корак 2: 

Прокувајте говедину

У међувремену, исецкајте говедину; пребаците у велики лонац. Додајте парадајз, поврће и бибер; доведите до кључања. У малој посуди помешајте кукурузни скроб и воду док смеса не постане глатка. Убаците у мешавину говедине. Вратите да проври уз стално мешање. Кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута.


 Корак 3: 

Сервирајте са пецивом

Сервирајте говеђи паприкаш и преко сваке порције ставите печено лиснато тесто. Уживајте у најбољем говеђем паприкашу са пецивом.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Открио шта ће тражити од руског председника

ДОДИК УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Открио шта ће тражити од руског председника

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик открио је, уочи састанка са председником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу, да ће тражити од председника Руске Федерације да се размотри начин на који би се могло обезбедити присуство Републике Српске и њена видљивост на Форуму БРИКС.

06. 06. 2024. у 15:30

НЕМАЧКА ИМА НОВИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Спрема се другачија стратегија

НЕМАЧКА ИМА НОВИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Спрема се другачија стратегија

ЗАПАД мора да подстакне Украјину да започне мировне преговоре са Русијом како би избегао глобални сукоб, рекла је Алис Вајдел, копредседавајућа десничарске немачке странке Алтернатива за Немачку (АфД), током говора у Бундестагу.

06. 06. 2024. у 15:19

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

ШТА ЈЕ ОТКРИВЕНО ТОКОМ ОПЕРАЦИЈЕ КОЛЕНА? Ево у ком стању је Новак Ђоковић и када се враћа тенису