БРЗ И ЛАГАН ОБРОК, АРОМАТИЧАН И БОГАТОГ УКУСА: Мафини од јаја

Novosti online

09. 02. 2024. у 16:00

МАФИНИ од јаја су одличан избор за доручак или ужину. Мафини од јаја у себи имају све што се може пожелети.

БРЗ И ЛАГАН ОБРОК, АРОМАТИЧАН И БОГАТОГ УКУСА: Мафини од јаја

Фото Shutterstock

Уз јаја садрже у себи броколи, црвену паприку и сир. А ево и како се праве мафини од јаја!

Састојци:

* 1 кашика уља

* 150 г броколија, ситно исецканог
* 1 црвена паприка, ситно сецкана
* 2 млада лука, исечена на коцкице
* 6 великих јаја
* 1 кашика млека
* велики прстохват алеве паприке
* 50 г тврдог сира, наренданог
* мала шака влашца (врста лука), сецканог

Рецепт за мафине од јаја:

 Корак 1: 

Испржите броколи и влашац

За мафине са јајима загрејте рерну на 200 степени. Нанесите половину уља у калуп за мафине. У тигању загрејте преостало уље и додајте броколи, бибер и млади лук. Пржите пет минута. Оставите са стране да се охлади.

 Корак 2: 

Умутите јаја са млеком

У чинији умутите јаја са млеком, паприком у праху, сецканом паприком и половином сира. Додајте кувано поврће.

 Корак 3: 

Пеците и сервирајте

Сипајте смесу од јаја у отворе за мафине и сваку прелијте преосталим сиром и влашцем, ако желите. Пеците 15-17 минута или док не порумене и не буду печени.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ МЕРКЕЛОВА РЕКЛА О НАТО АГРЕСИЈИ НА КОСОВУ: Тамо се крв проливала осам година (ВИДЕО)

ПУТИН ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ МЕРКЕЛОВА РЕКЛА О НАТО АГРЕСИЈИ НА КОСОВУ: "Тамо се крв проливала осам година" (ВИДЕО)

РУСКИ председник Владимир Путин открио је вечерас да му је бивша немачка канцеларка рекла да је на Косову НАТО деловао без одлуке Савета безбедности, али да се тамо крв проливала осам година.

05. 06. 2024. у 20:59

ПУТИН ПРВИ ПУТ ГОВОРИО О ГУБИЦИМА РУСКИХ И УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: Војска Украјине губи месечно 50.000 људи

ПУТИН ПРВИ ПУТ ГОВОРИО О ГУБИЦИМА РУСКИХ И УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: "Војска Украјине губи месечно 50.000 људи"

РУСКИ губици у Украјини су неколико пута мањи од украјинских, изјавио је вечерас руски председник Владимир Путин на састанку са представницима међународних новинских агенција у оквиру Санкт Петербуршког Међународног економског форума.

05. 06. 2024. у 20:39

Коментари (0)

СРЕДОЗЕМНО МОРЕ У ЕГИПТУ НА КАКВО НИСТЕ НАВИКЛИ! 8 , 11 или 12 дана већ од 639€ All Inclusive