ОДЛИЧНО И СИТО ЈЕЛО БЕЗ МЕСА: Рижото са спанаћем, феноменалног укуса
КАД имате спанаћа, комбинујте га с пиринчем, одличан су тандем за добар ручак.
Састојци:
* 1/2 кг спанаћа
* 4 чена белог лука
* 300 г пиринча
* 10 г маслаца
* 2-3 кашике уља
* 2 пуне кашике ренданог пармезана
* 2 коцке за супу од поврћа
* со, бибер
* по жељи мало мускатног орашчића
Припрема:
1. Очистите, оперите и оцедите спанаћ, ситно га исецкајте, па пржите на уљу. Ако је залеђен, брикете директно ставите на уље. Кад течност испари, додајте исецкани бели лук и пиринач, посолите, промешајте и кувајте на лаганој ватри додајући по потреби супу коју сте претходно скували од коцке.
2. Пред крај кувања нарендајте мало мускатног орашчића, побиберите и умешајте рендани пармезан.
3. Склоните с ватре, додајте комадић маслаца, промешајте и пустите да поклопљено одстоји неколико минута, па послужите. 👌
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ СРБИЈЕ: Само једна чланица ЕУ је гласала против срамне резолуције о Сребреници, још три биле уздржане!
МАЂАРСКА је једина држава чланица ЕУ која ја гласала против срамне резолуције о Сребреници.
23. 05. 2024. у 18:21
ДРЖАВА ПО ДРЖАВА: Погледајте ко је како гласао о срамној резолуцији о Сребреници - више земаља је није подржало него што јесте!
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је са 84 гласа за, 19 гласова против, док је 68 уздржаних.
23. 05. 2024. у 17:49
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)