НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
ОДРЕСЦИ карфиола са путером од капара и презлом је врло ароматичан оброк који је богат нутријентима и савршено хрскавих рубова када се запече.
Састојци:
* 2 средња карфиола
* 300 г путера, на коцкице
* 200 г презли
* велика веза свежег першуна, ситно исецканог
* 8 кашика капара, оцеђених и грубо исецканих
Рецепт за одреске карфиола са путером од капара и презлом:
Загрејте рерну
За одреске карфиола са путером од капара и презлом загрејте рерну на 210°C. Сваки карфиол исеците на четвртине, па ставите у велики плех. Прелијте са 100 мл маслиновог уља и 100 г путера, а затим пеците 15-20 минута док споља не постане хрскав и златан, а изнутра не омекша.
Испржите презле
Загрејте преосталих 100 мл уља у тигању на средњој ватри. Додајте презле и пржите, повремено мешајући, док не постану златне и хрскаве. Пребаците у чинију и оставите да се охладе. Умешајте сецкани першун и зачините по укусу сољу и бибером.
Умешајте капар у путер
Обришите тигањ и истопите преосталих 200 г путера на лаганој ватри док не почне да румени и да мирише на орашасте плодове. Склоните са ватре и умешајте сецкане капаре.
Сервирајте карфиол
За сервирање обилно покапајте карфиол путером од капара, а затим преко њега поспите презлу. Послужите као прилог или као главно јело од поврћа уз салату од житарица. Уживајте у одресцима карфиола са путером од капара и презлом!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00
КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати
23. 01. 2024. у 19:52
ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: Немачка одбија да призна геноцид!
ПОРТПАРОЛКА министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је Берлин одбио да призна блокаду Лењинграда од Трећег рајха као чин геноцида.
23. 05. 2024. у 12:50
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!
САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!
23. 05. 2024. у 13:15
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)