САМО ДА ПРОБАТЕ ОВАЈ УКУС: Амарето ћуретина за право задовољство

Novosti online

05. 01. 2024. у 17:00

УЖИВАЈТЕ у сваком залогају овог укусног специјалитета.

САМО ДА ПРОБАТЕ ОВАЈ УКУС: Амарето ћуретина за право задовољство

Фото Printskrin Youtube/Kuhinjica

Потребно:

* ћуреће бело месо, 500 г

* маслиново уље, 3 кашике
* биљна павлака, 200 мл
* тестенина, 400 г
* чери парадајз, 200 г
* шампињони, 100 г
* бујон, 200 мл
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* амарето, 40 мл


Припрема:

- На део загрејаног уља ставите зачињену ћуретину и запеците је са обе стране. Затим налијте бујоном и кувајте док течност не испари.

- Пред крај кувања у посуду с месом улијте биљну павлаку, а кад прокључа, сипајте амарето.

- На други део уља ставите насечен чери парадајз и шампињоне, мало пропржите, зачините и додајте кувану и оцеђену тестенину.

- Сервирајте тестенину с поврћем и амарето ћуретину и послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Открио шта ће тражити од руског председника

ДОДИК УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Открио шта ће тражити од руског председника

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик открио је, уочи састанка са председником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу, да ће тражити од председника Руске Федерације да се размотри начин на који би се могло обезбедити присуство Републике Српске и њена видљивост на Форуму БРИКС.

06. 06. 2024. у 15:30

НЕМАЧКА ИМА НОВИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Спрема се другачија стратегија

НЕМАЧКА ИМА НОВИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Спрема се другачија стратегија

ЗАПАД мора да подстакне Украјину да започне мировне преговоре са Русијом како би избегао глобални сукоб, рекла је Алис Вајдел, копредседавајућа десничарске немачке странке Алтернатива за Немачку (АфД), током говора у Бундестагу.

06. 06. 2024. у 15:19

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

НИЈЕ СВЕ ИЗАШЛО У ЈАВНОСТ! Слободан Војиновић открива за Новости шта је све Ђоковић доживео на Ролан Гаросу и зашто се то десило