НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће
ЗА Божић је традиција да се за ручак једе прасетина. Најлепшу прасетину у рерни направите лако код куће.
Више не морате да наручујете раније из печењаре, па да месо буде хладно. Направите код куће сочно печење са хрскавом корицом и то од састојака који могу да се пронађу свуда. Пиво даје специфичан укус, али и лепу боју. Пече се мало дуже, али зато ћете направити месо које је толико укусно да никада више нећете пожелети куповно.
Потребно:
* 10 кг прасетине
* 410 мл пива
* 180 г масти
* 310 мл вода
Припрема:
Месо добро оперите и осушите. Затим га богато посолите и покријте провидном фолијом, па оставите да стоји у фрижидеру преко ноћи. Маст истопите, а затим премажите плех, као и месо. Ставите у плех, па сипајте воду. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 2,5 сата. Пеците сат и по времена у цугу, па окрените месо, а када окренете прелијте пивом. Након следећих пола сата поново окрените месо и опет прелијте пивом. Затим извадите месо из рерне и проспите вишак течности. Онда вратите да се пече још пола сата, а ако желите још хрскавију кожицу пеците још 10-15 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УСПЕВА "ИЗ ПРВЕ" И ПОЧЕТНИЦИМА: Слана торта са рибом и маслинама (ВИДЕО)
17. 12. 2023. у 13:28
ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56
ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске
ОДРЖАЋЕ се референдум о независности Републике Српске од Босне и Херцеговине, а његов датум биће тек одређен, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за ТАСС на маргинама Петербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).
07. 06. 2024. у 07:51
РАТ У УКРАЈИНИ: Опсежан напад Русије, пожар код Кијева
РАТ у Украјини - 835. дан.
07. 06. 2024. у 07:40
НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?
ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.
06. 06. 2024. у 15:23
Коментари (0)