ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ШАРГАРЕПЕ ИЗ РЕРНЕ: Од ручка до десерта - најбољи и најздравији састојак за сваки оброк

Novosti online

02. 09. 2023. у 14:00

Једна шоља шаргарепе "тежи" само 50 калорија, али осим што је експерт за скидање килограма може вам помоћи и да лепше поцрните на сунцу

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ШАРГАРЕПЕ ИЗ РЕРНЕ: Од ручка до десерта - најбољи и најздравији састојак за сваки оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 4 шаргарепе
  • 2 јаја
  • 1 главица црног лука
  • 100 г брашна
  • 3 велике кашике уља
  • 1 велика кашика мирођије
  • со, бибер

Припрема:

1. Док се рерна греје на 180 степени, очистите и изрендајте шаргарепу, а лук ситно исецкајте и сипајте у дубљу посуду.

2. Додајте со, бибер, свежу мирођију (у обзир долазе и першун или влашац), јаја и брашно, па мешајте док се састојци добро не сједине.

3. Обликујте рукама пљескавице или куглице, ставите на плех обложен папиром за печење и у већ загрејаној рерни пеците око 25 минута. Да би равномерно попримиле златну боју, олрените их после 15 минута.

4. Пљескавице прелијте сосом по жељи, послужите уз млади лук или зелену салату.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за