НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Хумус је тако једноставан намаз, а тако богат укусом

Новости онлине

16. 04. 2024. у 17:40

Хумус је најздравији намаз на свету, садржи калцијум и магнезијум, чува срце и линију.

НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Хумус је тако једноставан намаз, а тако богат укусом

Foto: Shutterstock

 Састојци:

  • 300 грама леблебија
  • чен, два или три белог лука (по жељи)
  • маслиново уље, око 1 децилитар
  • сок од једног лимуна
  • со
  • пуна кашика тахинија (сусам паста)

Припрема:

Леблебије се потопе увече у воду, следећи дан се кувају до сат времена. Када су скуване убаце се у блендер и самељу. Мељи те их одмах са белим луком, па тек онда додајте тахини, со, уље и лимун. И немојте одмах да додате све.

Почните са мањом количином осталих састојака, као што су лимун или тахини или лук, па пробајте на пола млевења. Ако вам укус није довољно интезиван, ви додајте још.

Сви смо ми различити и неко воли више лука, неко више тахинија. Боље је додати накнадно више зачина, него презачинити. 

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана