ЕКСПЛОЗИЈА ТРОПСКИХ УКУСА: Воћна салата, идеална посластица којој нико не може да одоли

Новости онлине

15. 04. 2024. у 17:00

ВОЋНА салата је један од оних супер посластица без обзира на то које је доба године.

ЕКСПЛОЗИЈА ТРОПСКИХ УКУСА: Воћна салата, идеална посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2/3 шоље поморанџиног сока
  • 1/3 шоље лимуновог сока
  • 1/3 шоље смеђег шећера
  • Пола кашичице рендане коре поморанџе
  • Пола кашичице рендане коре лимуна
  • Кашичица екстрата ваниле
  • Две шоље свеже исечених коцкица ананаса
  • Две шоље јагода
  • Три кивија
  • Три банане
  • Две поморанџе 
  • Шоља грожђа
  • Две шоље боровница

Припрема:

У тигањ сипајте лимунов и поморанџин сок, смеђи шећер, рендану кору лимуна и поморанџе и ставите да проври. Смањите ватру и оставите да се крчка око пет минута, да се сок мало стегне. Склоните са ватре и додајте екстракт ваниле, па промешајте и оставите да се охлади.

Воће оперите, ољуштите и исецкајте, па затим поређајте у стаклену посуду следећим редоследом: ананас, јагоде, киви, банане, поморанџе, грожђе и боровнице. Одозго налијте охлађен сос, покријте и држите у фрижидеру три до четири сата пре послуживања.

(mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)