СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
У топлим данима, можете да се освежите куповним сладоледом, или да изаберете бољу варијанту и да сами направите домаћи сладолед. Брзо се прави, здравији је, а што је најбоље од свега има пун укус воћа, а можете да користите било које друго воће по жељи.
Састојци:
- 150 г јагода
- 10 г шећера у праху
- 50 мл воде
- 50 мл слатке павлаке
Припрема:
У чинију додајте јагоде, шећер у праху и воду, па све измиксајте да добијете кашу. Мешајте док се све добро не сједини. У калупе за сладолед сипајте смесу до половине калупа. Замрзните на нека 2 сата. За то време умутите слатку павлаку да добијете густ шлаг. Када се сладолед заледио уз помоћ шприца или кашичице допуните калупе до краја павлаком. У сваки забодите по штапић, па вратите у замрзивач на 3 сата. Након тога пажљиво извуците сладолед из калупа и спреман је за јело.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00
ПОСНЕ ЖЕРБО КУГЛИЦЕ: Праве се од три састојка, спремне за 10 минута
28. 03. 2024. у 12:18
УРАГАНСКО НЕВРЕМЕ НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Ужас у Србији, апокалиптични снимци олује (ВИДЕО)
ОЛУЈА је протутњала на северу Србије, а након снимака хаоса из Бачке Паланке, Темерина и Новог Сада, сада се појавио и застрашујући видео из места Гложан код Бачког Петровца.
03. 06. 2024. у 21:24
"ЛУДАЦИ, СЛУШАЈТЕ, ДУГО ТРПИМО, АЛИ УДАРАМО ЈАКО": Холандија добила одговор какав није ни сањала
ПОСЛАНИК Државне думе Русије Тамара Фролова прокоментарисала је одлуку Холандије да дозволи Украјини да користи холандске авионе Ф-16 за нападе на руску територију, саветујући им „да не буде руског медведа“.
03. 06. 2024. у 20:56
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)