РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа

Novosti online

04. 04. 2024. у 07:00

ДОБРО нам је познат бакин колач или галете. Мекана посластица која очарава једноставношћу, а и у Белгији се може пронаћи сличан слаткиш.

РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа

Foto: pixabay

Рецепт за белгијске вафле је укусан и, верујте, када га будете спремили, биће то ваша омиљена посластица.

Састојци за белгијске вафле:

500 г брашна

2 јајета
1 кашика прашка за пециво
2 кашике браон шећера
100 мл уља
2 шоље млека
1 кашичица екстракта ваниле
пола кашичице соли

Foto: pixabay

Припрема белгијских вафли:

У већој чинији помешајте брашно, прашак за пециво, шећер и со. У другој чинији умутите само беланца док се не формира чврст снег, а трећој чинији умутите жуманца са уљем, млеком и екстрактом ваниле.

У чинију са брашном и осталим сувим састојцима убаците умућена жуманца и добро промешајте. Тек када се све сједини, убаците и умућена беланца и онда шпатулом промешајте да не би беланца "пала".

Апарат за вафле (односно за галете), добро загрејте и попрскајте уљем и сипајте по кутлачу на средину и поклопите. Пеците вафле неколико минута и извадите на тацну.

Преко њих можете посути неки сируп попут јаворовог, умућени шлаг, отопљену чоколаду или шећер у праху.

Пријатно!

(Она.рс)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама, Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о Резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)