ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ, ОДЛИЧНОГ УКУСА: Посни намаз са тиквицом и печеном паприком

Novosti online

29. 03. 2024. у 07:00

У току је Васкршњи пост, а рецепата за доручак и вечеру никад доста.

ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ, ОДЛИЧНОГ УКУСА: Посни намаз са тиквицом и печеном паприком

Фото: Shutterstock

Ми вам предлажемо да направите намаз од тиквице и печене паприке који можете да служите и као умак. Припрема је најлакша могућа, састојци се изблендирају, а ако желите можете да додате још неко поврће по жељи.

Намаз са тиквицом можете да користите и као прелив за посну тестенину. 

Састојци:

1 печена паприка

1 тиквица
2 чена белог лука
1 кашичица тахинија 

Припрема:

Ако немате печену паприку у замрзивачу, онда свежу ставите на плех, па науљите и посолите. Пеците неких пола сата, а онда умотајте у алу фолију и оставите да се охлади. Затим је ољуштите, извадите семенке и петељку и ставите у блендер. 

У тигању на мало уља пропржите исецкану тиквицу, па зачините по жељи. Процедите од вишка уља и додајте у блендер са паприком. У блендер додајте бели лук и тахини, па добро изблендирајте да добијете глатку смесу.

Служите намаз.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама, Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о Резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)