БРЗО И УКУСНО: Тортиља пита са сиром и пилетином
ТОРТИЉА пита је одлична, јер можете састојке да мењате према својој жељи и потреби, док можете да користите и безглутенске или тортиље од хељдиног брашна.
Састојци:
* 3 јајета
* 125 г свежег сира
* 125 г исецканог тврдог сира
* 2 тортиље
* 125 г исецкане пилетине
* 2 лука, исецкана на коцкице
* со и бибер, по укусу
Рецепт за тортиља питу са сиром и пилетином:
Корак 1:
Загрејте рерну
За тортиља питу са сиром и пилетином загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Обложите округли плех папиром за печење.
Корак 2:
Тостирајте тортиље
Тостирајте тортиље у рерни док се загрева, 7 минута, окрећући их. Када мало почну да добијају боју, извадите их и рукама исцепкајте на квадратиће.
Корак 3:
Умутите састојке и пеците
У средњој чинији лагано умутите јаја. Додајте млеко и свежи сир и помешајте. Затим додајте сецкани тврди сир, пилетину, млади лук и со, и бибер по укусу. На крају преклопите комадиће тортиље. Пребаците смесу у калуп за торту и равномерно је поравнајте. Пеците 30-40 минута или док врх не порумени. Оставите да се стегне у плеху 5 минута, а затим пребаците на решетку да се охлади још 10 минута. Насеците и уживајте у тортиља пити са сиром и пилетином!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"
У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.
22. 05. 2024. у 18:13
НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА: Велико невреме носило људе по улицама, не могу да се зауставе (ВИДЕО)
ПРАВИ потоп настао је синоћ на улицама Београда када се на престоницу сручило велико невреме.
22. 05. 2024. у 12:40
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)