АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Novosti online

26. 02. 2024. у 13:00

ОВАКВЕ палачинке сигурно нисте пробали до сад, невероватно су сочне и неодољиво кремасте. Савршена су посластица за сваку трпезу.

АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Фото Shutterstock

Састојци:

 Смеса за палачинке:

* јаје, 2 ком

* шећер, 30 г
* прстохват соли
* ванила, 1 кашичица
* млеко, 240 мл
* брашно, 100 г
* какао, 10 г
* путер, 35 г

 Чоколадни фил: 

* крем сир, 400 г

* шећер у праху, 100 г
* чоколада, 100 г
* путер, 100 г
* слатка павлака, 100 мл

 Глазура: 

* чоко дугмићи, 125 г

* слатка павлака, 120 мл
* кикирики, 50 г

Фото Shutterstock

Припрема:

Након што направимо класичну смесу за палачинке уз додатак какаа и испечемо их, на њих ћемо намазати фил направљен од крем сира и чоколаде са шећером, путером и слатком павлаком. Затим нафиловане палачинке ређамо једну испод друге, али тако да се преклапају и зароламо их да бисмо добили нешто што наликује ролату. Ролат ћемо умотати у фолију и оставити у фрижидеру да се охлади. На крају ћемо прелити овај дезерт чоколадном глазуром посуту кикирикејем и оставити још 20-ак минута да се охлади пре сервирања.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)