ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Моћна пилећа супа, па још са лимуном

Novosti online

09. 02. 2024. у 17:00

КАО ретко које јело пилећа супа је вековима универзални "лек" за прехладу.

ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Моћна пилећа супа, па још са лимуном

Фото Shutterstock

Да се изборе са кијањем, кашљем и температуром, широм света се кувају веома сличне супице, а на истоку се у супу додаје и сок од лимуна.

Састојци:

* пиле, мање, 600 г

* црни лук, 1 већа главица
* кромпир, 1 велики
* пашканат, 3 корена
* шаргарепа, 3 корена
* целер, већи комад
* першун, 1/2 везице
* резанци, 1 шака
* со, по укусу
* бибер у зрну, 1 кашичица
* сок од лимуна, по жељи

 

Фото Shutterstock

Припрема:

* Месо оперите, ставите у већи лонац и налијте хладном водом. Ставите да се кува и кад вода прокључа, скините пену, смањите ватру и оставите да се крчка. Поврће очистите, исеците на комаде, па га убаците у лонац. Црни лук мало га препеците на плотни, па га убаците у лонац. Оставите да се све кува на тихој ватри сат и по. С времена на време скидајте масноћу која се скупља на површини. Кад је месо кувано процедите супу, месо очистите са костију и вратите у супу, па убаците и бибер у зрну. Шаргарепу исеците на колутове, вратите у супу и додајте резанце. Кувајте још 10 мунута, додајте исецкани першун, проверите укус и склоните са ватре. У време прехладе у топлу супу додајте сок од лимуна.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)