ПРОПЕЋ: Заборављена старинска слана пита са сиром која се често спремала на југу Србије

Новости онлине

15. 04. 2024. у 07:00

ЈЕДНОСТАВНА и јефтина пита са сиром коју ћете обожавати.

ПРОПЕЋ: Заборављена старинска слана пита са сиром која се често спремала на југу Србије

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г брашна 
  • 100 г масти
  • 4 јајета 
  • 350 г белог сира 
  • 500 мл млека 
  • 200 мл воде 

Припрема:

Воду помешајте са брашном и додајте кашику масти. Уместите тесто и поделите на 5 делова. Развуците сваки део теста на круг величине тањира. Истопите маст, па на прво тесто сипајте 2 кашике вреле масти и тако поређајте тесто и маст док не утрошите четири теста. Четврто тесто се не премазује машћу. Развуците тесто да буде веће од тепсије у којој ћете пећи. Ставите тесто у тепсију, а ивице нека буду преко ње. Умутите јаја, млеко и сир и пола смесе сипајте преко теста. Затим ставите пето тесто и развуците тако да покрије цео фил, па онда сипајте остатак фила. Крајеве пите који вире преко тепсије убаците унутра. Пеците у загрејаној рерни на 220 °C око 20 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ПРОРОЧАНСТВО СЕ ИСПУНИЛО: Нека се Запад спреми! Он је нови руски министар спорта - жели да окречи Кремљ у бело и врати Јулијански календар