НАЈУКУСНИЈИ ПОПСИ СА КЕКСОМ: Рецепт за омиљену посластицу сваког малишана
Куглице на штапићу можете да правите на више начина, али су попси са кексом најједноставнија верзија коју деца и највише воле.
Састојци:
- 200 грама млевеног кекса
- 125 грама маргарина или маслаца
- 100 грама шећера у праху
- 100 мл сока од ананаса
- 50 грама млевеног бадема
За глазуру:
- 100 гр млечне чоколаде
- 80 + 20 гр црне чоколаде
- 3 кашике уља
- шарене мрвице
Припрема:
Умутити маргарин или маслац са шећером у праху па додати кекс и бадем и руком месити.Постепено додавати сок од ананаса.Оставити након тога смесу у фрижидер да одстоји минимум сат времена. Извадити и обликовати куглице.Обликоване куглице слажите на тацну на којој је папир за печење.Отопити 20 гр чоколаде па штапић прво умочити у чоколаду па убости у куглицу од кекса. Вратити све у фрижидер да одстоји и да се чоколада и куглице стегну.Отопити млечну чоколаду, остатак црне са додатком уља у малој шерпици или чинијици, извадити попсе из фрижидера па умакати у топљену чоколаду.Поново окретати на исту тацну, на папир и оставити да се стегне. Уваљати у шарене мрвице. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕТИ НАМ ВЕЋА ТРАГЕДИЈА НЕГО У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Вучић о изјави Орбана - Плашим се да идемо у катастрофу
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује на ТВ Прва у емисији "Прва тема".
24. 05. 2024. у 22:23
ЗЕЛЕНСКИ ПОБЕСНЕО: Напао НАТО савезнике због Русије
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски напао је савезнике због њихове невољности да уђу у директну конфронтацију са Русијом, пише responsiblestatecraft.org, преноси РИА Новости.
24. 05. 2024. у 15:32
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)