ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви
Пудинг је слатка посластица која је популарна у многим земљама, а прави се кувањем брашна, јаја, гриза и путера у млеку.
Може му се додати ванила, чоколада или већ нешто по жељи, а ми вам предлажемо популарни рецепт за пудинг од чоколаде који има више од милион прегледа.
Састојци:
- 4 кашике какаоа
- 4 кашике кукурузног скроба
- 1/4 кашичице соли
- 1/2 шоље шећера
- 2 шоље млека
- 4 кашике павлаке
- 50 г тамне чоколаде
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
У шерпу сипајте какао, кукурузни скроб и со. Затим додајте шећер и све добро сједините. Постепено сипајте млеко и умутите док се добро не сједини. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док се не згусне. Онда додајте чоколаду и слатку павлаку и наставите да мешате док се чоколада потпуно не отопи. Скините са ватре, па додајте ванилу и мешајте око минут док се добро не сједини.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)