ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви

Новости онлине

21. 04. 2024. у 15:00

Пудинг је слатка посластица која је популарна у многим земљама, а прави се кувањем брашна, јаја, гриза и путера у млеку.

ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви

Foto: Shutterstock

Може му се додати ванила, чоколада или већ нешто по жељи, а ми вам предлажемо популарни рецепт за пудинг од чоколаде који има више од милион прегледа.

Састојци:

  • 4 кашике какаоа
  • 4 кашике кукурузног скроба
  • 1/4 кашичице соли
  • 1/2 шоље шећера
  • 2 шоље млека 
  • 4 кашике павлаке
  • 50 г тамне чоколаде 
  • 1 кашичица екстракта ваниле

Припрема:

У шерпу сипајте какао, кукурузни скроб и со. Затим додајте шећер и све добро сједините. Постепено сипајте млеко и умутите док се добро не сједини. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док се не згусне. Онда додајте чоколаду и слатку павлаку и наставите да мешате док се чоколада потпуно не отопи. Скините са ватре, па додајте ванилу и мешајте око минут док се добро не сједини.

Сипајте га у припремљене посуде за десерт. Оставите их да се потпуно охладе на собној температури, а затим ставите у фрижидер на 2-3 сата или преко ноћи.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана