ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Новости онлине

19. 04. 2024. у 13:00

Обично су нам је правиле баке, чији нас укуси враћају у детињство, а данас поред класичне мрсне, можете направити и посну.

ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Foto: Shutterstock

Служи се топла, а можете је направити и у комбинацији различитих укуса.

  • Састојци:
  •  За тесто:
  • 5 дл млаке воде
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашика сувог квасца
  • 2,5 дл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 прстохвата соли
  • 1.100 г брашна
  • За пуњење:
  • џем од шљива
  • 100 г чоколаде
  • За премазивање:
  • 1 кашика воде
  • 1 кашика уља

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У посуду са млаком водом ставите суви квасац, шећер, уље, прашак за пециво, со и брашно. Тесто замесите па оставите да надође. Нарендајте чоколаду па поделите на два дела. Кад надође тесто, поделите га на четири дела. Развијте сваки део у плочу величине 30x30 цм, премажите џемом и поспите једним делом рендане чоколаде. Са стране тесто мало превијте и увијте у штрудлу. У калуп обложен пек-папиром наређајте штрудле. Измешајте 1 кашику уља и 1 кашику воде па тиме премажите штрудле. Нека одстоје 10 минута. Пеците на 180 степени 25-30 минута да порумене. Поспите их шећером у праху.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана