ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула

Новости онлине

16. 04. 2024. у 13:00

ОВЕ мекане и невероватне ролнице са циметом не само да су посне, већ се праве од почетка до краја за свега један сат.

ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 4 1/2 кашчице инстант квасца (2 пакета)
  • 1 шоља топле воде
  • 1/3 шоље растопљеног кокосовог уља
  • 1 кашичица соли
  • 2 1/2 шоље вишенаменског брашна
  • 1/4 шоље + 1 кашичица шећера
  • 2 кашике отопљеног кокосовог уља (за фил)
  • 1 кашика цимета (за фил)
  • 1/2 шоље смеђег шећера (за фил)
  • 1 1/2 шоље шећера у праху (за глазуру)
  • 2-3 кашике воде (за глазуру)
  • 1/4 кашичице екстракта ваниле (за глазуру)

Припрема: 

Загрејте воду да буде топла и доспите у њу кашичицу шећера и сав квасац. Промешајте и оставите неколико минута да се активира.

Додајте трећину шоље кокосовог уља, со, две шоље брашна, преосталу четвртину шоље шећера и мешајте док се смеса не сједини. Додајте лагано и преостало брашно док се смеша не повуче са ивица посуде, али и даље буде мекана и мало лепљива.

Пребаците тесто на побрашњену површину и премесите неколико пута док не добијете глатку лопту. Поспите посуду брашном и вратите тесто у посуду.

Оставите по страни док припремате фил.

Комбинујте цимет и смеђи шећер у малој посуди и промешајте.

Поспите пулт са још брашна и окрените лопту теста на побрашњену површину. Разваљајте тесто у правоугаоник и премажите са две кашике отопљеног кокосовог уља, остављајући слободан руб. Поспите уље мешавином цимета и смеђег шећера и рукама га лагано померајте тако да равномерно обложи науљено тесто. Затим оклагијом лагано превуците преко да бисте утиснули шећер и цимет у тесто.

Почните нежно да ролате тесто и када га скроз уролате, исеците колутове дебљине око три центиметра и ставите их у подмазан плех. Требало би да добијете око 12 ролница.

Покријте ролнице пластичном фолијом и ставите на топло место да се маса удвостручи, око 20 до 30 минута.

Загрејте рерну на 200 степени и ставите ролнице да се пеку око 15 минута.

Пустите их да се охладе неколико минута пре него што их глазирате и сервирате.

Глазуру направите тако што ћете да помешате шећер у праху, воду и екстракт ваниле. Ако је потребно додајте мало воде да се разреди или шећер да се згусне. Нанесите преко топлих ролница са циметом.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана