УСКРШЊА ЦВЕТ ПОГАЧА: Погача без које не може да се замисли ускршња трпеза

Новости онлине

10. 04. 2024. у 14:00

Направите најукуснију погачу на Ускрс.

УСКРШЊА ЦВЕТ ПОГАЧА: Погача без које не може да се замисли ускршња трпеза

Фото: Приватна архива

Састојци:

  • 40 г свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 2 јајета
  • 100 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 300 мл топле воде
  • 400 г кукурузног брашна
  • 400 г белог брашна (плус још 100 г брашна да се премеси)
  • 1,5 кашичица соли
  • око 50 г маргарина или маслаца
  • со 
  • јаје за премазивање
  • сусам

Припрема:

Активирајте квасац са шећером и мало топле воде. Додајте јогурт, јаја, кукурузно и бело брашно, мало соли и умесите тесто које ћете оставити да накваси. Након тога развуците тесто што више можете, па га премажите са маслацем и мало соли. Савијте у ролат, па исеците једнаке парчиће. Парчиће поређајте у круг у плех, премажите јајима и поспите са сусамом. Пеците око 40 минута на 200 степени Целзијуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)