КАКО СЕ СПРЕМА РИБА У ТИГАЊУ, ШЕРПИ, РЕРНИ: Како би риба била укусна морате да знате како се припрема

Новости онлине

09. 04. 2024. у 20:30

Рибу можете да кувате, печете, или пржите, а сазнајте и како то правилно да радите.

КАКО СЕ СПРЕМА РИБА У ТИГАЊУ, ШЕРПИ, РЕРНИ:  Како би риба била укусна морате да знате како се припрема

Фото Shutterstock

Како се пржи у тигању 

Када пржите рибу у тигању обавезно је пре тога уваљајте у брашно. Ако имате тефлонски тигањ, онда немојте да науљите, а за сваки други је довољно пар капи уља. Ставите рибу у загрејан тигањ, па после 3 минута окрените и пржите још 3 минута.

Како се пече у рерни

Када печете рибу обавезно је ставите у тепсију обложену пек папиром. Ово ће обезбедити хрскаву кору и спречити да загори. У просеку, танком филеу је потребно само 10 минута да се испече, а дебљем око 20 минута.

Како се кува у шерпи

Када рибу желите да скувате, ставите је у бујон или загрејану воду са уљем (најбоље маслиновим) и кувајте на лаганој ватри док риба не омекша (око 20 минута).

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана