НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана

Новости онлине

09. 04. 2024. у 09:00

Ако волите да једете уштипке, а ипак бисте да пробате нешто другачије, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт. У тесто додајте разноврсно поврће и сир, а онда их испржите.

НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана

Фото Jutjub

Састојци:

  • 400 мл млека 
  • 1 јаје
  • 1 паковање сувог квасца 
  • 1 кашика шећера 
  • 1,5 кашичице соли 
  • 540 г брашна 
  • 150 г купуса 
  • 1 шаргарепа
  • 1 црвена паприка
  • 1 зелена паприка
  • 1 црни лук
  • 1 веза першуна
  • 100 г тврдог сира 

Припрема:

У посуди помешајте млеко, шећер, суви квасац, јаје и све добро промешајте. Оставите да се активира неких 10 минута, па додајте просејано брашно и умесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. 

У тесто додајте рендани купус и шаргарепу, па сједините. Затим додајте сецкану паприку, црни лук и першун. На крају додајте и рендани сир, па све лепо промешајте да се сви састојци добро сједине.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)