СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот
СРПСКА православна црква и њени верници сутра славе Светих 40 мученика. Овај празник у народу је познат као Младенци.
Обичај је да се на Младенце посећују парови који су брак склопили у години пре и да се дарују, а прави се и 40 колача од меда - младенчића. Ево како да их направите:
Састојци:
- 1 кг брашна;
- 1 коцкица свежег квасца;
- 50 мл воде;
- 4 кашике уља;
- 2 кашике шећера;
- 3 кашике меда + за премазивање;
- кашичица соли
Припрема:
1. Помешајте квасац у мало воде и додајте шећер. Сачекајте да надође.
2. Брашно ставите у посуду и додајте му мед, а затим и со и уље. Додајте и квасац и све добро замесите. Додајте остатак воде и замесите тесто, а затим га оставите да надође око 20 минута.
3. Развуците тесто и модлом или чашом вадите 40 младенчића.
4. Поређајте их на папир за печење и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута, док не порумене.
5. Испечене младенчиће премажите медом.
(Still)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30
"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)