СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот

Новости онлине

21. 03. 2024. у 09:00

СРПСКА православна црква и њени верници сутра славе Светих 40 мученика. Овај празник у народу је познат као Младенци.

СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот

Foto: Jutjub

Обичај је да се на Младенце посећују парови који су брак склопили у години пре и да се дарују, а прави се и 40 колача од меда - младенчића. Ево како да их направите:

Састојци:

  • 1 кг брашна;
  • 1 коцкица свежег квасца;
  • 50 мл воде;
  • 4 кашике уља;
  • 2 кашике шећера;
  • 3 кашике меда + за премазивање;
  • кашичица соли

Припрема:

1. Помешајте квасац у мало воде и додајте шећер. Сачекајте да надође.

2. Брашно ставите у посуду и додајте му мед, а затим и со и уље. Додајте и квасац и све добро замесите. Додајте остатак воде и замесите тесто, а затим га оставите да надође око 20 минута.

3. Развуците тесто и модлом или чашом вадите 40 младенчића.

4. Поређајте их на папир за печење и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута, док не порумене.

5. Испечене младенчиће премажите медом.

(Still)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?


 


 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)