НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука

Novosti online

22. 03. 2024. у 13:00

ПУЊЕНЕ кифлице са семенкама и белим луком су права чаролија. Њихов укус одвешће вас експресно на медитеранску обалу и нећете моћи да престанете да их једете док се не укаже дно чиније.

НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука

Фото Shutterstock

Састојци:

* 450 г брашна

* 2,3 дцл топлог млека
* 5 кашика маслиновог уља
* 9 г соли

 Квасац:

* око 40 мл топле воде

* 1 суви квасац
* 1 кашичица шећера

 Још: 

* 1 јаје за премаз

* семенке
* маслиново уље + бели лук
* надев по жељи

Припрема:

1. Формирајте квасац тако што све наведено помешате (вода, квасац и шећер). Након 5-10 минута спреман је.

2. Све суве састојке помешајте, додајте течне и ставите у миксер на 7 минута. Можете и мешати ручно. Тесто је спремно када се одвоји од зидова посуде миксера. Након тога премесите са једном шаком брашна и затим полијете уљем. Поклопите посуду и оставите на топлом да се удвостручи, око сат времена.

3. Након сат времена лопту поделите на 10 једнаких лоптица по 70 г (за мање кифлице 50 гр). Обликујете лоптице и оставите их да нарасту још пола сата.

4. Након пола сата развуците кифлице, напуните и уролајте као на видеу. Намажите их јајетом, прекријете фолијом и оставите додатних пола сата у плеху у којем ћете их пећи.

5. Након тога поспете их семенкама и печете у рерни на 220° док не порумене. На самом крају премазати са белим луком и маслиновим уљем.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)