ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?

Novosti online

18. 03. 2024. у 16:36

ЗАШТО се шири непријатан мирис када пржите лук?

ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?

Фото Shutterstock

Пржење лука многим домаћицама ствара непријатност због непријатних мириса који се шире кухињом, а и неретко целим домаћинством. Такође, има тенденцију да се "увуче мирис "у косу и одећу, а ту је и често сузење очију. Потребна је само једна намирница и решићете проблеме, а ваш ручак ће бити преукусан.

Приликом загревања лука ослобађа се сумпор, који има јак и непријатан мирис.

Додајте соду бикарбону

Кад пржите лук, обавезно у тигањ или шерпу додајте равну кашичицу соде бикарбоне.

На више од пола кг црног лука додајте пуну кашику соде бикарбоне, и наставите нормално да динстате.

Сода бикарбона ће такође, да згусне црни лук па ће се боље варити.

Ако правите запршку, можете да је прескочите јер ће сода дати вашем јелу потребну густину.

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)