РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали

Новости онлине

04. 03. 2024. у 18:55

Уколико нисте имали прилику да пробате чувене резанце са маком сада је право време.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали

Фото Shutterstock

Припрема је врло једноставна, па уколико немате идеју шта да направите ових дана ово је рецепт који морате да пробате.

Састојци:

  • 400г резанаца или макарона
  • 150г млевеног мака
  • 3 кашике врелог млека
  • 50 мл млека
  • 2 ванилин шећера
  • 5-6 кашика уља
  • рендана кора једног лимуна
  • вода да се скувају резанци
  • кашичица соли

Припрема:

Воду посолите и ставите да прокључа. Затим додајте резанце, промешајте да се не залепе за дно. Када прокувају, склонити са шпорета и оставити поклопљено да резанци омекшају око 10-так минута. Процедите их и исперите хладном водом, тако неће бити лепљиви.

Мак прелијте врелим млеком, додајте уље, шећер и ванилин шећер, корицу лимуна.Све добро промешајте и сједините са резанцима.

(Stvarukusa mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЛЕПО ГОРИ Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.

04. 06. 2024. у 07:58

Коментари (0)

Ево како се производи најквалитетнији Перфексов тоалет-папир