СВАКО ЗРНО БИЋЕ РАСКУВАНО, А ЈЕДАН САСТОЈАК ЧИНИ ГА ПРЕУКУСНИМ: Искусне домаћице овако спремају грашак

Novosti online

14. 02. 2024. у 11:06

НАЈБОЉИ рецепт за грашак, а примењују га искусне домаћице.

СВАКО ЗРНО БИЋЕ РАСКУВАНО, А ЈЕДАН САСТОЈАК ЧИНИ ГА ПРЕУКУСНИМ: Искусне домаћице овако спремају грашак

Фото Shutterstock

Састојци:

* 500 г грашка

* 500 г свињског меса (може и пилетина)
* 1 црни лук
* 1 празилк (по жељи)
* 1 шаргарепа
* 1 кромпир
* 3 чена белог лука
* 1 кесица инстант крем чорбе од грашка
* суви биљни зачин, бибер
* 1 кашичица слатке млевене паприке
* мало мирођије
* 2 кашике кечапа
* 1 кашичица сувог влашца - врста лука (по жељи)

Припрема:

Лук и празилук пропржити на уљу и послози, па додати месо исецкано на коцкице. Зачинити са сувим биљним зачином, бибером и слатком млевеном паприком. Ако желите можете да додате и туцану љуту паприку и влашац. Када се месо мало упржило, додајте ситно сецкан кромпир, шаргарепу и бели лук. Промешајте, па додајте грашак и опет промешајте. Додајте мало мирођије, мало кечапа и налијте са водом. Поклопите и кувајте на тихој ватри. Направите супу са топлом водом и додајте мало мирођије, па и њу налијте у грашак. Кувајте неких 30-45 минута (процените сами).

Најбоље цаке за кување грашка:

Грашак се спорије кува у сланој води, па је боље да га посолите пред крај или када је готов.

Након што проври, додајте у грашак неколико кашика уља, то ће убрзати процес кувања.

10-15 минута након кључања, додајте око пола кашичице соде на свака 2 л воде. Тако ће грашак постати мекан, само након 5 минута, али будите пажљиви, пошто ако додате више соде, можете покварити укус јела.

Грашак кувајте у шерпи са дебелим дном како не би изгорео, а вода треба да покрије грашак око 1 цм. Кувајте на тихој ватри.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)