ФРАНЦУСКИ КРОМПИР С ЛУКОМ: Једноставно преукусно - прави хит
ШТА год да се нађе на свечарској трпези, кромпир ће увек скренути пажњу, а спремљен на француски начин биће прави хит.
Потребно:
* кромпир, 1 кг
* јаја, кувана, 4 комада
* будимска кобасица, 250 г
* црни лук, 1 главица
* кисела павлака, 200 мл
* пармезан, рендани, 100 г
* брашно, 1/2 кашике
* презле, 2 - 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* першун, 1 веза
* влашац (врста лука), по укусу (у малим количинама, као зачин)
Припрема:
- Ољуштен и обарен кромпир исеците на колутове. У подмазани суд распоредите половину кромпира, одозго поређајте колутове јаја, кобасицу самлевену у блендеру, сецкан першун и пропржен лук. Прекријте преосталим кромпиром. Измешајте павлаку, брашно, со и бибер и прелијте преко сложеног кромпира. Поспите презлама, пармезаном и грудвицама маслаца.
Пеците око 15 минута на 180 степени. Служите као главно јело уз сезонску салату.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00
ПИКАНТНО И РАСКОШНО ПРЕДЈЕЛО: Пуњено свињско месо умотано у сланину (ВИДЕО)
03. 01. 2024. у 12:56
(УЖИВО) МОЋНЕ РЕЧИ ВУЧИЋА НА ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ УН: Председник Србије сасуо целом свету истину у лице
ПРЕДСЕДНИK Србије Александар Вучић присуствује седници у Генералној Скупштини Уједињених Нација. Након расправе уследиће гласање о резолуцији о Сребреници.
23. 05. 2024. у 15:00 >> 16:40
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!
САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!
23. 05. 2024. у 13:15
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)