САМИ ГА НАПРАВИТЕ КОД КУЋЕ: Најпопуларнији топли напитак за зимске дане - кувано вино

Novosti online

06. 01. 2024. у 15:00

КУВАНО вино једно је од омиљених напитака током хладних дана, а и неизоставан производ зимских сајмова широм света. Не морате чекати излазак да бисте уживали - врло је лако направити га код куће.

САМИ ГА НАПРАВИТЕ КОД КУЋЕ: Најпопуларнији топли напитак за зимске дане - кувано вино

Фото Shutterstock

За овај рецепт вам неће бити потребно више од 20 минута.


Потребно:

* један литар црног вина
* два децилитра воде
* два до четири цимета у кори
* неколико клинчића
* две наранџе
* две јабуке
* (смеђи) шећер

Припрема:

Када је реч о избору вина, најбоље би било да користите оно које иначе пијете. Ипак, ако не познајете вина, важно је знати да за кувано вино није потребна нека скупа сорта вина, јер ћете додати зачине који ће обогатити укус.


На лаганој ватри кувајте вино и воду. Потом, опране наранџе и јабуке нарежите на кришке и ставите заједно с вином и водом. Додајте неколико клинчића и цимет, а можете користити и звездасти анис и мушкатни орашчић. Кувајте неколико минута па додајте шећер. Овде је важно да напитак прилагодите према сопственом укусу.

Када сте ставили све састојке, вино кувајте око 10 минута и након тога склоните с рингле. Важно је да током кувања вино не проври.

Одлична ствар код куваног вина је да имате основне састојке, а то су свакако вино, цимет и вода. Сваки наредни пут приликом припреме, можете додати нешто што сматрате да би било идеално уз овај напитак.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)