ОВАКО СУ БАКЕ ПРАВИЛЕ УШТИПКЕ КОЈИ НЕ УПИЈАЈУ УЉЕ: Дуго остају СВЕЖИ, не чека се да тесто нарасте, а састојке већ имате

Novosti online

16. 09. 2023. у 19:30

Рецепт за најбрже уштипке који не упијају уље свака дама мора да име, јер зачас ћете направити предивну вечеру за целу породицу или неочекиване госте!

ОВАКО СУ БАКЕ ПРАВИЛЕ УШТИПКЕ КОЈИ НЕ УПИЈАЈУ УЉЕ: Дуго остају СВЕЖИ, не чека се да тесто нарасте, а састојке већ имате

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina Kuhinja

Састојци:

  • 2 јајета
  • 250 мл јогурта
  • 350 г брашна
  • 2 кашике уља ( и количина за пржење)
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/2 кашичице сувог квасца

Припрема:

 

Најпре помешајте све суве састојке, а потом умутите јаја с јогуртом и уљем па постепено додајте у суве састојке и мешајте док не добијете средње густо тесто. У дубљи тигањ сипајте уље 3-4 цм и оставите да се загрије. Кашиком вадите смесу теста и спуштајте у загрејано уље. Најбоље је да уштипке пржите на умереној температури, са свих страна и пазите да не загоре.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)