НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)
Да ли сте јели самсу?
Потребно је:
- паковање танких кора за баклаву
- 2 г сира мекшег
- уље, а може и маст
Прелив:
- 300 г киселог млека
- 100 мл јогурта
- 3 чена белог лука изгњеченог
Припрема:
Прву кору премазати уљем, додати другу, па и њу премазати, а у дну ставити измешан мекши сир и распоредити по ивици.
Увити у цигарет ролницу и савити је у круг на средину подмазаног плеха. Тако саставити до краја, све у круг док се не попуни тепсија.
Премазати уљем и исећи по жељи. Пећи на 200 степени 30 минута.
Умутити у чинију кисело млеко и јогурт са белим луком, па извадити тепсију из рерне, прелити печену питу и вратити у рерну још пар минута да лепо упије. Извадити из рерне, покрити крпом и прохлађену сећи!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА: Не гоји, а чува и ваше здравље (РЕЦЕПТ)
01. 08. 2023. у 11:00
САТАРАШ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Омиљени летњи ручак! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
20. 07. 2023. у 17:08
КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36
ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: Немачка одбија да призна геноцид!
ПОРТПАРОЛКА министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је Берлин одбио да призна блокаду Лењинграда од Трећег рајха као чин геноцида.
23. 05. 2024. у 12:50
СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!
САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!
23. 05. 2024. у 13:15
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (1)