ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)
УКУСНА вечера која се једноставно припрема
Испробајте рецепт са преукусно пециво које ће обрадовати целу пороицу.
Пециво са виршлама и путером - састојци:
100 мл воде
200 мл млека
1 јаје и 1 жуманце
коцка маслаца
1 кашичица шећера
мало соли
200 гр виршли
500 гр брашна
Пециво са виршлама и путером - припрема:
У води млакој растворити квасац додати шећер, па кад надође сипати га у ванглицу додати јаје и млако млеко.
Убацити брашно и со и замесити глатко тесто. Оставити да нарасте, па га развући на сто у облику правоугаоника, пресећи на пола по дужини, па на 2 дела и тако добијемо 6 парчића. Сваки део премазати маслацом.
У сваки део увити по једну виршлу, а затим оштрим маказама одозго засећи накосо тесто и виршлу тако да се пресеку виршле. Први исечени део ставити право, следећи десно, па наредни лево, па десно, па лево... и тако редом. Прекрити да одморе, а за то време укључити рерну на 200 степени Ц.
Надошло пециво премазати размућеним жуманцетом, посути семенкама и крупном сољу.
Пећи на 190 степени Ц око 30 мин да лепо порумени. Покрити крпом, мало да одмори. Мекано као душа савршеног укуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Ево како се производи најквалитетнији Перфексов тоалет-папир
Они у папирној индустрији знају колико су важне три ставке: сировина, стручњаци и машине
31. 05. 2024. у 10:00
"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)
УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.
04. 06. 2024. у 07:58
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)