ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)

Novosti online

08. 02. 2023. у 21:00

УКУСНА вечера која се једноставно припрема

ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Испробајте рецепт са преукусно пециво које ће обрадовати целу пороицу.

Пециво са виршлама и путером - састојци: 

100 мл воде

20 гр квасца
200 мл млека
1 јаје и 1 жуманце
коцка маслаца
1 кашичица шећера
мало соли
200 гр виршли
500 гр брашна

Пециво са виршлама и путером - припрема:

У води млакој растворити квасац додати шећер, па кад надође сипати га у ванглицу додати јаје и млако млеко. 

Убацити брашно и со и замесити глатко тесто. Оставити да нарасте, па га развући на сто у облику правоугаоника, пресећи на пола по дужини, па на 2 дела и тако  добијемо 6 парчића. Сваки део премазати маслацом.

У сваки део увити по једну виршлу, а затим оштрим маказама одозго засећи накосо  тесто и виршлу тако да се пресеку виршле. Први исечени део ставити право, следећи десно, па наредни лево, па десно, па лево... и тако редом. Прекрити да одморе, а за то време укључити рерну на 200 степени Ц.

Надошло пециво премазати размућеним жуманцетом, посути семенкама и крупном сољу. 

Пећи на 190 степени Ц око 30 мин да лепо порумени. Покрити крпом, мало да одмори. Мекано као душа савршеног укуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЛЕПО ГОРИ Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.

04. 06. 2024. у 07:58

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Откривено колико је страшна повреда коју је доживео Новак Ђоковић! Ово уопште не ваља, уопште...