GERONTODOMAĆICE I U GROCKOJ: Od ponedeljka proširena usluga Sekretarijata za socijalnu zaštitu

J.D.

21. 01. 2022. u 15:57

GERONTODOMAĆICE će od ponedeljka dobiti i građani Grocke, pa će tako u svim beogradskim opštinama biti dostupna služba pomoći u kući, koju obavlja 680 domaćica za stare osobe.

ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ И У ГРОЦКОЈ: Од понедељка проширена услуга Секретаријата за социјалну заштиту

Beoinfo

U cilju poštovanja protivepidemijskih mera i instrukcija, Grad je snabdeo gerontodomaćice dovoljnom količinom zaštitne opreme, i to maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

- Ljudima koji koriste ovu uslugu pomoć mnogo znači, pogotovo u vreme pandemije, imajući u vidu da su usamljeni u svoja četiri zida - rekla je Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu. - U ovom trenutku 2.402 osobe koriste ovu uslugu, a prema podacima, samo u prestonici je pre nekoliko godina na gerontodomaćicu čekalo više od 1.000 korisnika, a sada se taj broj smanjio na oko 600 starih osoba.

Samo u prošloj godini zaposleno je 75 novih gerontodomaćica, a u planu nam je da ove godine bude u radni odnos primljeno još novih gerontodomaćica. Najveći broj onih koji koriste uslugu pomoći u kući je starosti između 70 i 80 godina i njima je ova pomoć dragocena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni