ŠEF VAGNERA O UKRAJINSKOJ KONTRAOFANZIVI: VSU nema zadatak da organizuje "monstruozne kotlove", ovo je njihov cilj (VIDEO)

P. Z. S. / riafan.ru

13. 05. 2023. u 21:30

OSNIVAČ Vagner PMC, Jevgenij Prigožin, je detaljno opisao planove ukrajinskih oružanih snaga za kontraofanzivu.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Prema njegovim rečima, VSU neće formirati kotlove, već će se fokusirati na precizne udare i postepeno vraćanje kontrole nad teritorijama.

Prigožin smatra da će napad početi u različitim oblastima, ali će glavni akcenat biti stavljen na zaporoški pravac. Ukrajinski militanti će početi da prikupljaju dodatne rezerve na mestima proboja odbrane kako bi povećali svoj uspeh. Prethodno, jedinice Oružanih snaga Ukrajine nameravaju da zauzmu dominantne visove.

Foto printskrin pres sluzba kompanije konkord

Jevgenij Prigožin

-Ovo je normalna taktika. Taktika pametnih, obrazovanih ljudi, siguran je Prigožin.
Prema rečima tvorca „orkestra“, ofanzivne operacije u oblasti Bahmuta (Artjomovsk) će se sastojati iz nekoliko faza. VSU će zadati prvi udarac u pravcu Berhovke, koja se nalazi severno od velikog grada.

Foto Tanjug/AP

-Drugi udarac koji će VSU zadati biće duž puta Slavjansk-Bahmut. Za razliku od naših velikih vojskovođa, VSU nema zadatak da postavlja monstruozne kotlove. <...> Niko se u savremenom ratovanju ne bori u kazanima, slona morate seći komad po komad da biste ga pojeli, naveo je primer Prigožin.


UGRAĐENI KOD

Osnivač PMC „Vagner“ je naglasio da na kraju jedinice Oružanih snaga Ukrajine mogu opkoliti Bahmut i zaći u pozadinu. U takvom scenariju akcije „muzičara“ će biti sputane.
U zaključku, Prigožin je globalno procenio situaciju na frontu. Prema njegovim rečima, komanda često prepušta ruske vojnike njihovoj sudbini, dok je „Generalni štab sam negde u svemiru“. Pozvao je da se vodi računa o vojnicima i da ne čekaju da "ruski narod sam reši" nagomilane probleme.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pogledajte više