ОВАН (21. 3 - 20. 4)

ПОСАО Позиција Венере, планете новца, до краја новембра, најaвљује обнову сарадње са странцима. Аспекти ретроградног Урана, симбола промена у вашем знаку, упозоравају да избегавате непотребне трошкове. Због повратка ретроградног Меркура у Шкорпију, 1. децембра, поведите рачуна о вредним предметима, мобилним телефонима, картицама, кључевима и сл. Директан ход ове планете комуникације и бизниса, после 6. децембра доноси вам нове контакте и договоре.

ЉУБАВ Већ почетком периода може да вам се удвара особа која често путује због посла, ако сте дама. После 2. децембра слаби утицај Венере, симбола љубави, која управља вашом кућом партнерских односа, због чега би било боље да избегавате расправе са вољеном особом, нарочито ако се ради о Водолији или Близанцима. У време младог Месеца између Нептуна и Марса, око 7. децембра, добијате позив за излазак од уметника или испортисте.

ЗДРАВЉЕ Могућа вирусна инфекција. Брига за члана породице.


БИК (21. 4 - 21. 5)

ПОСАО Са аспектима Меркура, у другој недељи децембра, расту шансе за успостављање договора са странцима. У време последње Месечеве четврти у 11. астролошком пољу, под утицајем вашег владаоца Венере, планете новца, после 15. децембра можете да обновите сарадњу са партнерима из иностранства. Ослабљен утицај Меркура после 1. децембра, када креће ретроградним ходом преко Шкорпије, опомиње да избегавате подизање кредита. У време младог Месеца, око 7. децембра, стижу новчани добици.

ЉУБАВ Позиција Марса, планете еротике али и сукоба, који управља кућом партнерских односа, до краја новембра, упозорава на могућност расправе са вољеном особом, највероватније због љубоморе. У првој половини децембра могућ је флерт са неким ко се бави креативним занимањем, музичарем, модним креатором и сл. Улазак вашег владаоца Венере, симбола љубави, у Шкорпију, подиже тензију у односу са неким воденим знаком.

ЗДРАВЉЕ Стомачне тегобе. Променљиво расположење.


БЛИЗАНЦИ (22. 5 - 21. 6)

ПОСАО Наглашен знак Стрелца у првој половини периода упозорава да приведете крају дефинисање и потписивање важних уговора, нарочито ако послујете са странцима. У време младог Месеца у четвртој астролошкој кући у којој се налазе и Сунце, Меркур и Јупитер, око 7. децембра, избегавајте ризичне финансијске трансакције и подизање кредита. После 15. децембра, у време прве Месечеве четврти, клоните се расправа са сарадницима и шефовима.

ЉУБАВ Напети аспекти вашег владаоца Меркура, симбола комуникација, почетком периода упозоравају да избегавате расправе са вољеном особом. Позиција Марса до краја новембра наговештава сусрет са уметником или спортистом којем ћете тешко успети да одолите. Ако сте због посла присутни у јавности, може да вас погоди Аморова стрела. После 2. децембра слаби утицај Венере због њеног уласка у Шкорпију, што ће утицати и на однос са дугогодишњим партнером.

ЗДРАВЉЕ Чувајте се инфекција дисајних путева. Избегавајте слаткише.


РАК (21. 6 - 22. 7)

ПОСАО Позиција Венере у астролошкој кући креативности, после 2. децембра, доноси професионалну и материјалну сатисфакцију јунским Раковима. Особа са којом намеравате да обновите сарадњу има занимљив предлог за вас. Аспекти Марса, владаоца куће каријере, у другој половини периода повољно утичу на ваше финансије. У време прве Месечеве четврти под утицајем Јупитера, 15. децембра, добијате понуду за сарадњу са странцима из прекоокеанских земаља.

ЉУБАВ Већ почетком периода, уласком Сунца у вашу кућу страсти, можете да упознате некога с ким ћете пожелети да уђете у озбиљнију везу. У време младог Месеца, око 7. децембра, под утицајем Јупитера, планете просперитета и хедонизма, на краћем путу у иностранство, може да вам се удвара заузета особа, ако сте дама. Мушкарце рођене у првој декади знака може да заинтигира млађа, атрактивна дама која се бави уметничким занимањем, глумица, певачица, сликарка.

ЗДРАВЉЕ Промените начин исхране. Стомачне тегобе.


ЛАВ (23. 7 - 23. 8)

ПОСАО Ослабљен утицај Меркура, владаоца астролошког поља посла који се 1. децембра враћа у знак Шкорпије, представља упозорење да не журите са важним одлукама, али ни са уласком у нове пословне аранжмане. Ситуација се поправља после 6. децембра, када ова планета креће директним ходом. Крајем периода очекује вас професионални успех уколико сте због посла присутни у јавности. У време младог Месеца, око 7. децембра, могућ је договор који ће утицати на ток ваше каријере.

ЉУБАВ Ваш владалац Сунце, 22. новембра улази у Стрелца, знак који захвата ваше поље љубави, због чега ћете бити веома популарни и омиљени у друштву, нарочито супротног пола. Конјункција Јупитера и Меркура, планета комуникација и хедонизма, у првој половини периода наговештава могућност сусрета са млађом особом на неком краћем путу. Избегавајте расправе с партнером, нарочито ако се ради о Стрелцу или Овну.

ЗДРАВЉЕ Избегавајте газиране напитке. Проверите крвну слику.


ДЕВИЦА (23. 8 - 23. 9)

ПОСАО Наглашен знак Стрелца, у првој половини периода, доноси вам новчане добитке и шансе за одлазак на краћи пут у иностранство. Напети аспекти Марса, планете акције и сукоба, опомињу рођене у првој декади знака да добро размисле пре него што донесу одлуку у вези са реализацијом новог пословног подухвата. Ваш владалац Меркур, 6. децембра креће директним ходом преко знака Шкорпије, што најављује могућност потписивања исплативог уговора са странцима. Аспекти између Нептуна и Венере, симбола маште и новца, доносе вам професионалну и финансијску сатисфакцију, нарочито ако се бавите приватним бизнисом.

ЉУБАВ Са вашим владаоцем Меркуром у вашем трећем астролошком пољу, после 6. децембра нећете престајати да мислите на особу рођену у неком воденом знаку. На краћем путу могућ сусрет с особом која ради у некој страној фирми. Партнерово понашање у првој половини периода буди вашу сумњу.

ЗДРАВЉЕ Болови у мишићима. Потребан вам је одмор.


ВАГА (23. 9 - 22. 10)

ПОСАО Почетком периода, расту шансе за зараду преко обнове сарадње са партнерима из неке прекоокеанске земље. Аспекти Меркура, симбола бизниса, под утицајем вашег владаоца Венере, планете новца, до краја новембра доносе вам понуде за два подједнако интересантна хонорарна или паралелна посла. Планета акције, Марс близу Нептуна и Месеца, симбола заноса и емоција, око 15. децембра подстиче вашу машту доносећи инспирацију уметницима и мотивацију спортистима.

ЉУБАВ Ослабљена позиција вашег владаоца Венере, планете љубави, која 2. децембра улази у Шкорпију, наговештава могућност почетка тајне везе с неким кога сте највероватније већ упознали преко пословних контаката. После 6. децембра, када Меркур креће директним ходом, комуникација са брачним или дугогодишњим партнером постаје боља, нарочито уколико се ради о неком ваздушном знаку. Крајем периода посветите више пажње вољеној особи.

ЗДРАВЉЕ Уносите више течности. Потребан вам је одмор.


ШКОРПИЈА (23. 10 - 21. 11)

ПОСАО Улазак Сунца у ваше астролошко поље посла, 22. новембра, доноси вам прилив енергије и виталности, чинећи вас предузимљивијим и ефикаснијим, нарочито по питању сарадње са странцима. Ипак, напет аспект између вашег владаоца Марса и Меркура, планета акције и бизниса, упозорава да почетком периода избегавате ризичне финансијске трансакције. Са младим Месецом у кући посла у којој се налазе и Сунце, Јупитер и Меркур, од 7. децембра расту шансе за зараду преко сарадње са странцима.

ЉУБАВ Аспекти Венере, планете љубави у вашем знаку и Меркура у пољу љубави, наговештавају могућност уласка у паралелну везу с млађом, атрактивном особом. Позиција Меркура у пољу љубави и вашег владаоца Нептуна, симбола инспирације и маште, најављује успех и увећање прихода уметницима и спортистима. У другој половини периода, било би бољеда избегнете евентуалне расправе са брачним или дугогодишњим партнером.

ЗДРАВЉЕ Избегавајте љуту и зачињену храну. Рекреирајте се.СТРЕЛАЦ (21. 11 - 22. 12)

ПОСАО Ретроградни Меркур, планета бизниса, у директном ходу преко 12. астролошке куће, увећава шансе за зараду, пре свега, захваљујући сарадњи са пословним партнерима из иностранства. Позиција ваших владалаца Јупитера и Нептуна, симбола просперитета и превара, који 25. новембра креће директним ходом, упозорава на опрез приликом уговарања нових пословних аранжмана. У првој половини периода, избегавајте ризичне финансијске трансакције.

ЉУБАВ Позиција Меркура, владаоца куће партнерских односа, после 6. децембра наговештава бољу комуникацију са вољеном особом. Ипак, немојте да наседате на њене провокације, нарочито ако се ради о неком земљаном знаку. У другој половини периода очекује вас сусрет са особом која често путује, због посла. Позиција Марса, владаоца куће тајни, доноси вам могућност уласка у везу са неким ко у тренутку упознавања није био до краја искрен према вама.

ЗДРАВЉЕ Избегавајте љуту и зачињену храну. Дружите се са пријатељима.


ЈАРАЦ (22. 12 - 29. 1)

ПОСАО Меркур, планета која управља астролошким пољем партнерских односа, под утицајем једног од ваших владалаца Урана, симбола контаката са странцима, до краја новембра доноси прилив новца из неке прекоокеанске земље. У време младог Месеца, владаоца поља партнерства, у конјункцији са Јупитером, симболом контаката са странцима, око 7. децембра може да касни исплата коју очекујете из неке прекоморске земље. Клоните се расправа са женама, било да се ради о колегиницама или надређенима.

ЉУБАВ Особа са којом сте некада били блиски, почетком децембра, када Венера улази у Шкорпију, може поново да се појави у вашем животу, нарочито уколико се ради о уметнику, лекару или некоме ко често путује због посла. После 6. децембра јача утицај Меркура који креће директним ходом преко знака тајности, доносећи вам могућност познанства са занимљивом особом, преко друштвене мреже или интернета.

ЗДРАВЉЕ Чувајте се оштрих предмета. Избегавајте стресне ситуације.


ВОДОЛИЈА (20. 1 - 19. 2)

ПОСАО Већ почетком децембра Меркур се ретроградним ходом враћа у Шкорпију, знак у који пада ваше астролошко поље каријере, због чега би требало да обратите више пажње на уговоре које потписујете, као и документацију која има везе са судским процесима. У време младог Месеца под утицајем Јупитера, око 7. децембра, можете да добијете позив за одлазак на краћи пут или стручно усавршавање у иностранству. У првој половини децембра требало би да избегавате ризичне финансијске трансакције, нарочито подизање кредита.

ЉУБАВ Марс, симбол сексуалности и енергије у пољу љубави, у првој половини периода, упозорава да се клоните љубоморних сцена, нарочито уколико вас од партнера дели већа разлика у годинама. Позиције Меркура, симбола комуникација и флерта, у другој половини периода повољно утиче на вашу комуникацију са вољеном особом, нарочито уколико се ради о неком ваздушном или ватреном знаку.

ЗДРАВЉЕ Проблеми са зглобовима. Промените режим исхране.


РИБЕ (20. 2 - 20. 3)

ПОСАО Директан ход вашег владаоца Нептуна, после 25. новембра, доноси инспирацију уметницима рођеним у првој декади вашег знака. Клоните се непотребних трошкова, уколико се бавите грађевинарством или архитектуром. Аспекти младог Месеца у кући каријере, заједно са једним од ваших владалаца Јупитером, симболом експанзије и просперитета, око 7. децембра доносе вам могућност добијања стипендије или стручног усавршавања у иностранству.

ЉУБАВ Са владаоцем астролошке куће љубави, Меркуром у директном ходу преко Шкорпије, после 6. децембра може да вам се допадне неко кога познајете преко посла. Планета сексуалности, Марс у конјункцији с Нептуном, симболом заноса и заљубљености, у другој половини периода доноси вам страствени сусрет са особом која носи униформу на раду, могуће лекаром или фармацеутом. Брачни или дугогодишњи партнер очекује више вашег разумевања и пажње.

ЗДРАВЉЕ Избегавајте стресне ситуације. Подложност повредама у кући.