Зашто увек све решавамо "хемијом", када су нам надохват руке намирнице које могу да нас учине лепом и негованом? Када је, на пример, реч о коси, постоји толико начина да је у сопственој режији учинимо здравом и сјајном. Домаћи регенератори могу да је заштите и опораве од последица сунчања и прекомерног фенирања, ојачају је и направе мекшом на додир, а ми вам предлажемо два једноставна рецепта у ту сврху.

* Довољно вам је једно жуманце и четвртина лимуна. У шољицу ставите нарендану лимунову кору са жуманцетом. Добро промешајте и измутите смесу, па је нанесите на косу коју сте претходно опрали шампоном. Оставите да балзам одстоји само пет минута. У млаку воду ставите неколико капи етеричног уља рузмарина и са том течношћу добро исперите косу. Већ после првог третмана приметићете да је коса мека и блистава.

* У дубљу посуду сипајте два литра топле воде и четири кашике јабуковог сирћета. Измешајте састојке и нанесите дуж целе, претходно опране, косе. Сачекајте десет минута и исперите. Јабуково сирће ће сачувати ћелије ваше косе и ојачаће је.