Председник Рукометног савеза Немачке Андреас Мишелман рекао је данас да је за ту земљу изузетно важна сарадња са Србијом, која има веома богату спортску историју.

- Важна нам је добра сарадња с Рукометним савезом Србије. Ваша репрезентација је била наш гост у априлу ове године и сада смо ми у посети Београду. Желели смо да дођемо и подигнемо наше односе на још један виши ниво. Србија има изузетно богату традицију још из времена Југославије, касније заједнице са Црном Гором - рекао је Мишелман, преноси РШ.

Челни људи рукометне федерације Немачке, председник Андреас Мишелман и генерални секретар Марк Шобер, стигли су у дводневну посету Србији, где су разговарали са водећим људима РШ предвођеним председником Божидаром Ђурковићем. Немачка делегација посетила је трофејну салу Рукометног савеза Србије и упознала се са богатом историјом рукометног спорта у нашој земљи.

Немачка ће следеће године, заједно с Данском, бити домаћин Светског првенства, а Мишелман је изразио наду да ће се показати као добри домаћини.

- Желимо да имамо пуне хале, а продаја карата иде веома добро. Ефекат организације оваквог такмичење мора да буде и већи број младих људи у рукомету. Добили смо организацију Европског првенства 2024. године, а тада ћемо показати да и сами можемо организовати једно такмичење на оваквом нивоу. Наши рукометни градови се радују том догађају. Имаћемо на чему да радимо у наредних пет година - казао је Мишелман.

Он је прокоментарисао и стање у светском рукомету и рекао да овај спорт има лепу перспективу.

- Суочавамо се с већим бројем такмичења и оптерећењем најбољих играча. С друге стране, приметна је тенденција да рукомет постане спорт који ће се пратити током целе године. Што се тиче конкуренције спортова у Немачкој, фудбал је број један, али и ми смо број један ако се гледају дворански спортови - рекао је Мишелман и додао да је рукомет на песку велика шанса да земље које нису развијене у рукометном смислу лакше дођу до успеха.