СРПСКИ самбисти, Владимир Гајић (+ 100 кг) и Дмитри Герасименко (до 90 кг), освојили су бронзане медаље на Светском првенству у Букурешту, у конкуренцији 439 бораца из 80 земаља.

Гајић, такмичар новосадске Славије, иначе вицешампион Европе, имао је сјајан наступ у жестокој конкуренцији 21 колоса, победама у уводна два кола, али је у трећем изгубио од великог шампиона Бека Бердзенишвилија из Грузије. Ипак, у репасажу се тријумфом изборио за меч који доноси бронзу у којем је до жељене медаље стигао победом над Габријелом Ербретом из Француске и освојио своје прво сениорско светско одличје.

Герасименко, узданица новосадског Спортикуса, после три узастопне победе, у полуфиналу је изгубио од Белоруса Степанкуа, иако је резултат био 1:1, али је последњи бод припао супарнику и тиме га одвео у финале. У борби за бронзу, Герасименко је ефектно победио Валентина Жордина из Француске.

- Обојица су изузетно зрело одрадили сваки меч, наступили потпуно припремљени, максимално се придржавали тактике и резултат није могао да изостане - каже др Патрик Дрид, селектор репрезентације Србије.

Преостала два српска такмичара, Мирослав Беговић (до 74 кг) и Душан Јандрић (до 68 кг) у комбат самбу нису успели да се домогну борбе за медаље.