СВЕТСКИ шампион (до јуче) и први на Светској ранг-листи испали су већ у првом колу Светског првенства џудиста у Бакуу. Немања Мајдов, односно Александар Кукољ (обојица у категорији до 90 кг), важили су за фаворите, очекивала се и њихова борба за злато, али су приредили можда и највеће изненађење у Азербејџану.

Александар Кукољ, први носилац, нажалост, није имао решење за Бразилца Насифа Елијаса, који наступа за Либију.

- Елијас је незгодан борац, али га нисам потценио ниједног тренутка. Није лако бацити ривала ни када напада, а нарочито некога ко је у константној дефанзиви. А мислио сам да ће судија да “отвори” борбу казном, јер је било више разлога за то - прича Кукољ. - Међутим, он то није учинио, а можда сам се и ја “уседео”...

Наш ас истиче да не сваљује никакву кривицу на судије:

- Могуће је да сам, после операције колена, од превише жеље и жара прерано кренуо и да сам мало раније темпирао форму. Пре шест недеља сам имао веома добар наступ и био сам баш оштар, али данас, искрено, нисам имао такав осећај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ОСТАЛА БЕЗ МЕДАЉЕ: Мајдов и Кукољ елиминисани на старту СП у Бакуу

Немања Мајдов је бранио трон освојен у Будимпешти 2017. Пораз од Француза Аурелинија Дијеса је баш неочекиван.

- За ово такмичење сам урадио све што је требало. После два минута било је неких несугласице са судијама, мене су послали доктору да ми превије око, а одморили мог противника... У једном тренутку сам га скоро бацио. Али то је спорт. Све ме то чини само јачим.

За Немању, сениорског вицешампиона Европе за 2018, ово је само још једно такмичење у низу на путу за Токио 2020.

- Сигурно је да ћу опет циљати шампионску титулу. Млад сам, тек су ми 22 године. Моји резултати су ту и немам за чим да жалим. Данас нисам показао све што знам, али то је Божја воља. Идемо даље - поручио је Немања Мајдов.